טבילה לנשים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/08/17 12:39 ל באב התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ברוך ה' אני נשואה יותר משנה.

רציתי לשאול שאלה. בטבילה הראשונה שלי במקווה. ערב לפני החתונה אמי ודודתי מילאו בקבוקי מים מהמקווה שטבלתי. אני חוששת שהמים שהם לקחו פגעו בי במזל. כי אני ובעלי התקשנו לקיים יחסי אישות בשנה הראשונה ועכשיו אני חוששת שיהיה לי בעיה גם להיפקד.

האם יש אמת לחוששתי? ומה עלי לעשות? חשוב לי גם לדעת כי אחותי עומדת להינשא בקרוב ואני מניחה שיקחו גם לה מים מהמקווה.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

אני לא מכיר מנהג כזה, של לקיחת מים מהמקווה.

לכם אני מציע לך:

א. לא לחשוש מכך, שזה יפגע במזלכם או בפקידתך בהמשך, כי החשש / הפחד מכך, יותר בעייתי.

ב. להתפלל להקב"ה בכל יום, שתזכו לזרע בריא של קיימא.

ג. אם דבר זה מטריד את אחותך, שתבקש מאימך בנחת, שלא תעשה כן בזמן טבילתה.

ברכה והצלחה