ענייני עבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/08/17 11:55 ל באב התשעז

שאלה

שלום לרב,

בהמשך לשאלה מטה,

הפשרה היתה על נושאי הפנסיה,

לא דנו בה בכל נושא העבודה

אני זה שתבעתי אותו בנידון.

שלום לרב

אני עבדתי לפני כשנתיים אצל מעסיק קטן- הייתי העובד היחיד שלו.

עבדתי אצלו כ-3 חודשים

במסגרת שעות העבודה , עבדתי 8 שעות, כאשר בחלק מהימים עבדתי פחות והייתי משלים ביום אחר את מכסת השעות.

בחודש האחרון שלי בעבודה היה חסר לי כמה שעות(לא זוכר בדיוק כמה אבל לדעתי מדובר על 3-4 שעות כנראה) עקב חוה"מ שיצאתי מוקדם יותר עקב החג.

היו ביננו חילוקי דעות מקצועיים שהגיעו ממנו לפסים אישיים..

אני סיימתי את עבודתי אצלו לאחר שהוא ביזה והשפיל אותי מול המשפחה שלו ולקוחות שהיו במשרד..

לא יכולתי לראות או לשמוע אותו אפילו עקב ההתנהגות שלו..

בנוסף הוא התעלם מחובתו החוקית לשלם לי את תגמלי הפנסיה, ועקב כך הגעתי איתו לתביעה בבית משפט לענייני עבודה, שם הגענו לפשרה לאחר שאני לא רציתי להגיע ליותר דיונים איתו עקב ההתנהגות שלו- שגם בבית המשפט (מחוץ לדיון כמובן..) הוא המשיך להעליב אותי ולדבר בצורה פוגענית, לא הייתי מסוגל נפשית לראות אותו או לשמוע אותו יותר.

למרות כל זאת, יש לי נקיפות מצפון על זה שחסר לי שעות עבודה שהוא שילם לי עליהם..

האם יש משהו שאוכל לעשות בעניין,

אני לא מסוגל לדבר איתו בכלל בלי קשר לנושא הכסף..

אשמח לעזרת הרב בנידון

תוכן התשובה:

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם הגעתם לפשרה היא כוללת את כל המקרים, ועל כן הוא לא חייב לך ואתה לא חייב לו, על כן אין מקום לדון על שעות אלא הכל נכלל בכלל הפשרה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

היה דיון בבית דין לעבודה, האם הוא ידע על השעות החסרות או לא? אם הוא ידע ולא תבע, א"כ נראה שנכלל בפשרה. אם הוא לא ידע על השעות החסרות - עליך לשלוח לו החזר לפי שעות עבודה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ