רוב עכו"ם פרוצים לעריות, האם גם לפדופיליה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/08/17 17:27 כט באב התשעז

שאלה

שלום הרב,

האם לאור מה שהולך ברשת האינטרנט ואתרי הפורנו המתרבים ניתן לומר שעכו"ם חשודים על פדופיליה, ולאור זאת יש איסור ייחוד להשאיר ילד עם עכו"ם באיסורי ייחוד? מה לעניין מחללי שבת בפרהסיא באותו עניין.

תודה

תשובה

שלום

סוגיית חשודין על העריות כבר התפרשה במחלוקות הראשונים בפרק אין מעמידין, האם אמרינן מירתת, והאם אמרינן דוקא שלא בדעתה, והאם הוא רק בזמן רב וכו'. ועיין בעלי השו"ע ובית שמואל אה"ע ז יא. גם סוגיית מומר התפרשה שם בנו"כ.

למעשה אין איסור להשאיר ילד בייחוד עם מחשב מצד פדופיליה, מכמה טעמים. ראשית, בזה לא גזרו. שנית, אין בזה מעשה בפועל (מבלי להמעיט בחומרת המבט עצמו). שלישית, אין איסור בדבר כללי אלא בייחוד ודאי עם אדם אסור. וכאן יש ייחוד שלא ברור עם מי ומה. רביעית, עיקר הטעמים לקולא שהוזכרו בפוסקים קיימים גם כאן (הם כתבו לעניין דיעבד כמובן).

אולם שלא מצד שורת הדין, אלא מצד לקדש עצמנו במותר לנו, ודאי כל אדם ירא שמים צריך להשתדל שלא להתייחד עם מחשב לא מסונן שמא יחטא במראות אסורים. הרי רבים חללים הפילה תרבות רומי החדשה, ומעשים שבכל יום שאנשים ונשים חוטאים במכשירים הללו ונטמאים.

כל טוב