זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/05/24 15:26 כז בניסן התשפד

שאלה

אוקיי אז אני לא יודע איך אבל כל פעם אני נכנע לזרע לבטלה ולאחרונה הפסקתי, למדתי בבית ספר דתי 6 שנים ואני ממש מתבייש בזה, היה לי בר מצווה לא מזמן, ואני ממש רציתי להפסיק כבר הרבה זמן ועכשיו שהצלחתי אני רוצה לכפר על זה, אז השאלה שלי היא האם אני יכול לכפר על הרבה זרע לבטלה, ואם לא, אז האם ביום כיפור אני יכול?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אשריך, מי ששומר ברית נקרא צדיק!

חשוב להבדיל בין שני דברים שמתערבבים בשאלה שלך:

1. התגברות והצלחה מלאה בשמירת הברית.

2. כפרה על מה שנעשה.

גם מי שלא מצליח להפסיק, יכול לעשות תשובה ולזכות לכפרה בכך שיתחרט ויצטער על מה שהוא עשה וישתדל להפסיק. כאשר אתה מתחרט ומצטער על מה שעשית ורוצה להפסיק זו תשובתך וזו כפרתך.

חשוב להדגיש זאת כי אם יבוא יום חלש ולא תצליח לשמור ושוב תכנע, זה לא אומר שהכל אבוד ולא אומר שכל מה שעשית ושמרת לא שווה כלום.

כל יום הוא יום קרב וכל נצחון של יום או של שבוע או של חודש או של חצי שנה - יש לו ערך וחשיבות גדולה בפני עצמו, יש לו כוח כפרה על הנפילות שהיו.

טוב גם להתפלל ולבקש מריבון עולם שיעזור לך לשמור את הברית.