כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 25/04/24 07:55 יז בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול שאלה שיושבת על ליבי כבר הרבה זמן

אני אספר את הסיפור בקצרה ,אח שלי אנס אותי כשהייתי בת 6 כהיום אני בת 16 אמא שלי מאשימה אותך ומתייחסת לנושא כיאלו זה כלום..אני מרגישה את הצורך לספר לאבא שלי על זה אבל אני מפחדת שהוא יכעס על אמא שלי ואח שלי וזה יהווה איום מסוכן למרות שאני לא ממש חושבת שזה יהיה כזה מסוכן אבל בכל מקרה אני מאוד מתלבטת רציתי להתייעץ האם לספר או לא

(אח שלי כהיום לא גר בארץ)

תשובה

שלום רב,

ראשית, מצטער נורא לקרוא את הדברים אני מקווה ששלומך בטוב .

השפעת אונס על האדם היא חמורה, ואין להקל בה ראש ובמקרים רבים גם השפעה זו מגיעה לכדי פיקוח נפש .

הטיפול בנפש שלך היא הדבר החשוב , ואם את צריכה לספר , תספרי .

כיבוד הורים לא שייך בדבר .

מאחל לך שתזכי להמשיך ולהתפתח ולמצוא מזור לעצמך .

חג שמח